Най-забавните за годината снимки на животни в света се състезават във

...
Най-забавните за годината снимки на животни в света се състезават във
Коментари Харесай

Животните, уловени в кадър от най-смешните фотографски награди

Най-забавните за годината снимки на животни в света се състезават във фотоконкурса Comedy Wildlife Photo Awards 2021, отдаден на природа. До финала са достигнали 42 изображения, а общият брой на заявките от цялостен ​​свят, е бил 7000.

Смееща се змия, кенгура, които не е ясно дали се бият или танцуват, шушукащи си еноти, най-лежерната мечка и най-гневната птица - това са единствено част от уловените пред фотообектива животни. 

Смешните  са снимани на най-различни точки от земното кълбо, в това число Англия, Южна Африка, Германия и Индия.

Наградите Comedy Wildlife Photo Awards 2021 са учредени през 2015 година от фотографите Пол Джойнсън-Хикс и Том Сълам.

Целта им е да популяризират опазването на дивата природа посредством комизъм.

" Огромният брой изображения, които получаваме всяка година, илюстрира желанието за опазване и ни припомня, че дивата природа в действителност е невероятна и радостна и ние би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да я защитим ", споделя Джойнсън-Хикс в прессъобщение.

" Съкращаването на листата със фотоси беше по-трудно от всеки път тази година ", добавя Сълам.  " Беше ужасно да видя редица животни, от необикновено редки до скромния гълъб. "

Около 10% от общите чисти доходи от тазгодишното съревнование ще бъдат дарени на Save Wild Orangutans, организация, която работи с приматите в националния парк Gunung Palung, Борнео.

Всеки може да гласува за изображението, което го е накарало да се смее най-много на до 10 октомври, а спечелилите ще бъдат оповестени на 22 октомври.
 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР